Taxa pe bule, suculet si bombonele 2

In primul rand vreau sa salut citititorii si autorii acestui blog. Incep sa scriu si eu de azi pe blogul Civitas99 intr-o sectiune, „On liberty”, pe care mi-am dorit-o de mai mult timp si pe care am promovat-o sa apara aici. E o sectiune in spiritul a ceea ce ne-am propus prin Civitas99 inca de acum 10 ani, la infiintare: promovarea libertatii si a societatii deschise.

Exista o lunga serie de propuneri care au sufocat deja spatiul public si care se justifica prin „apararea sanatatii publice”. In discutiile si dezbaterile din mijlocul Civitas de-a lungul vremii am atras atentia asupra lor. E vorba de toate acele restrictii care sunt impuse in spiritul sovietic/nazist al „controlului rational al alimentatiei”: nu mai trebuie sa fumam, sa bem alcool, sa mancam fast-food samd.

Urmatoarele redute pe care incearca sa le cucereasca acesti „nevinonvati” promotori ai „libertatii individului fata de materie” (sic!) sunt: sucurile, bauturile cu bule si dulciurile.


Pentru informare iata aici linkurile: link 1, link 2, link 3, link 4.

Ceea ce este un supliment de enervare in acest caz este ca politicienii care propun aceste taxe recunosc ca pur si simplu au nevoie de bani mai multi din taxe, dar in acelasi timp folosesc/exploateaza aceasta argumentatie a „sanatatii publicului”. Adica suntem subiectii unui dublu jaf.

Ii invit pe toti cei care sesizeaza astfel de pumni bagati in gura celor care vor o tigara, un suc, un hamburger si nu au chef ca statul sau niste „destepti obiectivi” sa le spuna ce trebuie sa le intre pe gat, sa se exprime aici.

PS. Am auzit de o intentie a unor patroni de baruri de prin Bucuresti care am impresia ca vor sa dea in judecata statul pentru ca legea anti-fumat in localuri le distruge afacerile. Daca ii dau drumul, o sa ii sustin din tot sufletul.

2 comments

  1. Pingback: De azi scriu si pe Civitas Politics Blog « Agentia de Rating Politic. Blog.

  2. Pingback: Civitas Politics Blog « blog@fsp

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s