Despre „islamizarea Europei” noua veche problemă a habarnistului român 23

demonstratie

Nota redacției: acest text a fost preluat de pe Facebook și minimele editări nu au urmărit să elimine verva polemică specifică mediului. (AT)

Tot soiul de „specialiști media”, actrițe obscure și oameni care-și iau informația de pe site-uri neonaziste au ajuns la concluzia că Europa, leagănul civilizației, se afla în fața Armaghedonului: Islamizarea. Brrr. Problema lor e că, în visceralitatea abordării, nu au timp să se documenteze. Problema mea e că astfel de pseudoformatori de opinie gâdilă xenofobia și intoleranta pașnicului român. Pentru ei m-am înhămat în acest demers.

Agenții haosului care pândește Lumea Veche sunt, firește, musulmanii. Nu radicalii, nu simpatizanții diferitelor organizații teroriste jihadiste, ci musulmanii. Punct. Mijloacele prin care se va produce islamizarea Europei sunt convertirea (e-un lucru știut că simpla prezență a unui musulman într-un cartier duce la o subită nevoie a vecinilor săi de a studia Coranul) și creșterea numerică. Direcțiile de atac din punct de vedere al sporirii numărului de musulmani în Europa sunt două: nașterea de musulmani vii și fluxul de refugiați din zonele de conflict. E evident un plan diabolic, căci doar astfel se poate explica faptul că refugiații nu se… refugiază printre ai lor, în lumea arabă.

Cam asta e, într-un paragraf, construcția “logică” a acestui scenariu apocaliptic. Care e, de fapt realitatea? Pas cu pas:

1. Convertirea. Se bate monedă pe capacitatea Islamului (că a oricărei religii în definitiv) de-a atrage oameni proveniți din zone defavorizate geografic, economic și spiritual. Există cazuri ale unor francezi sau britanici care au îngroșat rândurile ISIS deși până în adolescență târzie nu auziseră de Coran. Totuși, ce vină au musulmanii ca tineri europeni se simt atât de marginalizați și-și zugrăvesc viitorul în culori atât de sumbre încât să facă acest îngrozitor pas? Ce vină au musulmanii că autoritățile statelor respective dau dovadă de amatorism în prevenirea radicalizării?ISIS-Political-cartoon

Nimeni nu vorbește de reversul medaliei: apostazia musulmanilor. Un articol al Foreign Affairs amintește că, potrivit General Social Survey, în SUA „32 percent of those raised Muslim no longer embrace Islam în adulthood, and 18 percent hold no religious identification”. În Europa acest procent poate fi mai mare sau mai mic, dar nu cu mult. Mă îndoiesc că marginalizații convertiți la Islam ai Europei creștine pot suplini aceste “pierderi”.

2. Natalitatea. Unul din miturile răspândite de campionii mișcării anti-musulmane este cel al fecundității excepționale a adepților Coranului. Împachetată în metafore rudimentare („vermină”, „flagel”, „epidemie”), aceasta manipulare are un succes incredibil când se adresează oamenilor lipsiți de discernământ.

Adevărul, însă, e că, aidoma civilizaților atei sau creștini, musulmanii se afla într-un proces de scădere a natalității. Un studiu al Pew Research Center estimează că în 2030 procentajul global al creșterii populației musulmane va scădea la 1,5%, cu 30% mai mic decât în 2010. Brian Green, unul din autorii studiului a completat: „Across the next 20 years, we’re only seeing a 2 percent rise in the total share of Europe that is Muslim [2% din populatia generală a Europei, n red. AT]. We’re projecting that the growth rate is slowing. So this rise is very very modest. It’s a relatively small share of the overall population in Europe… There’s no real scenario that we’ve looked at that this ‘Eurabia’ scenario would come to be.”

3. Exodul. De aici a plecat isteria. De la teribilul periplu în care s-au avântat bărbați, femei și copii deopotrivă. Oameni care-au lăsat o viața-n urmă sunt priviți ca mesageri ai distrugerii bietei noastre Europa. “Formatorii de opinie” vorbesc de milioane de Coranuri ce se ițesc din ranițele “așa-zișilor refugiați”. Toți neghiobii se-n treabă retoric “De ce nu se duc la vecinii lor arabi?! Nu e clar că planul lor e să ne invadeze?!”.

Acești oameni nu au, vorbă lui Radu Ghelmez, nici măcar scuza de-a fi în imposibilitatea de-a afla date concrete atâta vreme cât, cu aceleași calculatoare cu care scriu inepții, pot accesa… Wikipedia. Ar putea afla că țările musulmane dispuse să primească refugiați sunt acum în imposibilitatea reală de-a mai primi. Aproape 4 milioane de refugiați sirieni se afla în Turcia, Liban și Iordania. Europa? De la începutul Primăverii Arabe până în Mai, anul acesta, țările europene au primit sub 400 000 de refugiați trans-mediteraneeni. Acestora li se adaugă 150 000 în ultimele 3 luni. Raportat la o populație totală de 500 milioane de cetățeni europeni. Trebuie că suntem tare nevolnici…

În încheiere, dragi ignoranți și iubite ignorante, vă adresez doar îndemnul de-a mai citi. Știu că pentru mulți dintre voi e un efort uriaș, dar nu mai riscați să vă umpleți de ridicol când va curge salivă pe la colțul gurii. Succes!

Surse:

Mulțumiri lui Radu Ghelmez și Marius Comper pentru înțelepciunea din postările domniilor lor.

Antonio Constantin

Un comentariu

  1. Ok. Tarile mentionate Turcia, Liban și Iordania sunt saturate de emigranti. Dar printre emigranti sunt persoane din Bangladesh, Afganistan. Distanta pana la destinatia pe care o vor aceste persoane – Germania, Suedia etc – este foarte mare. Problema devine globala (oricum traim in epoca globalizarii). Deci de ce nu se introduc in ecuatie – ca destinatii – si tari cum ar fi SUA, Japonia si mai ales tarile bogate din vecinatate Arabia Saudita, EAU? De ce numai UE sa suporte efortul si inca cateva tari. E o evaluare foarte dificila pentru a gasi o solutie globala echitabila.

    • Tarile bogate ale zonei la care faceti referire sprijina, militar sau logistic, una sau mai multe din taberele teatrului de razboi care-i impinge pe sirieni in bejanie. De asemenea, din punct de vedere geografic, singura fereastra a acestor oameni este Mediterana. Cat despre „o solutie globala echitabila”, ea, din pacate, nu exista.

  2. treaba cu islamizarea fortata a europei e fantezista, da, dar problema principala e acordarea de azil politic unor oameni care nu vor face altceva decat sa traiasca din ajutorul social, iar, dupa cum se stie, castigand bani nefacand nimic (doar deplangandu-ti soarta) e un vis pt multi dintre noi. si inca ceva: religiosii, mai ales cei crescuti in sanul unor religii intolerante, sunt cei care vor fi predispusi la extremism, chiar si in tari straine (avand in vedere ca traiesc in comunitati mari).

  3. Dragilor, cred ca voi nu vorbiti, aici, despre ce se intampla intr-adevar. Si-am sa pun aici ce-am scris pe FB.
    Sunt oameni care intreaba daca nu exista comparatie intre ce se intampla acum si ce se intampla inainte de 1989 cu noi. Trieste spune ceva? Probabil ca o mare parte dintre acesti refugiati sunt oameni onesti. Probabil ca multi dintre acesti refugiati sunt amarati care fug de razboi. Dar… Cand est-europeni fugeau din lagarul socialist erau internati la Trieste, in Italia, sau in alte lagare pentru trierea transfugilor. Aici se verificau acei cetateni din fostele tari socialiste. Nu li se permitea accesul in lumea libera doar de dragul de a li se permite accesul.
    Situatia actuala pare a nu diferi de aceea de dinainte de 1989. Problema care se pune nu este legata de lipsa de compasiune sau de empatie. Insa, cum poti permite accesul in tara ta la mii si zeci de mii de persoane despre care nu stii nimic? Lipsa actelor ingreuneaza acest proces. Probabil ca cea mai mare parte a acestor refugiati este reprezentata de persoane care au nevoie, intr-adevar, de ajutor. Insa cine ne poate spune cine dintre ei sunt de buna credinta si cine sunt potentialii teroristi?
    Cine crede ca toti transfugii sunt oameni la locul lor este naiv. Vreau sa reamintesc ce s-a intamplat anul trecut, in timpul conflictului dintre Israel si Teritoriile Palestiniene. Cum isi ascundea Hamas lansatoarele de rachete in spitale, scoli si gradinite. De ce ar fi diferit acum? De ce nu s-ar ascunde teroristii in spatele pruncilor si a femeilor insarcinate? O mica doza de precautie, ca sa nu spun suspiciune, nu strica. Altfel – New York, Londra, Madrid, Paris – se vor repeta inzecit. Iar atunci vom tipa ca serviciile secrete nu si-au facut datoria.
    Si mai spun ceva. Intr-o perioada in care zeci de milioane de europeni nu au locuri de munca si nici nu se vede solutionarea acestei probleme cam care credeti ca va fi situatia acestor refugiati, multi dintre ei fara meserii sau cu meserii fara cautare. Cum era profesorul acela de engleza, din Afganistan, care crede ca se poate duce in Marea Britanie ca sa fie tot profesor de engleza si sa-i concureze pe nativii vorbitori ai limbii lui Shakespeare. Ia ganditi-va cati teroristi sunt racolati astazi din periferiile marilor orase europene, dintre cei care sunt urmasii unor persoane de religie musulmana care au venit in Europa in urma cu 20-40 de ani. Tineri dezorientati si fara perspective, neintegrati in cultura europeana si care invinovatesc de soarta lor pe marele satan alb.
    Nu este vorba despre rasism in ceea ce spun eu. Incerc, doar, sa explic cam care ar fi situatia actuala din perspectiva realista. Stiti foarte bine, banuiesc ca cei care citesc ceea ce scriu aici au calatorit si au vazut asta cu ochii lor, cum se ghetoizeaza cetatenii de religie musulmana, in marile orase europene. Neintegrarea nu poate avea decat urmari nefaste. Faptul ca refuza sa schimbe paradigma vietilor pe care le duceau in tarile lor nu le poate aduce beneficii. Iar libertatea de care ne bucuram s-ar putea sfarsii.
    Daca as vrea sa fiu mai transant as spune ca Isis a gasit calea perfecta de a ocupa Europa. In timp, cu precautie si cu rabdare. Iar noi nu putem sa facem nimic. Pentru ca suntem o democratie. Iar democratiile nu pun mitraliera pe femei si pe copii. Suntem legati de maini si de picioare.
    Repet – cine poate garanta pentru fiecare refugiat? Si pentru fiecare urmas de refugiat?

  4. In primul rand, „habarnistul roman”, este un cetatean european, si nu trebuie sa dea socoteala, nici macar in gluma, nimanui, in legatura cu opiniile lui. Daca respectivul „habarnist”, decide ca nu este de acord cu primirea unor refugiati/imigranti, asta este, nu poti sa-i dai una dupa ceafa, pentru a gandi… cum??? Corect??? Hai sa fim seriosi, opinia oamenilor, buna, rea, nu poate fi „indoita”, dupa cum vrea unul sau altul, indiderent cine sunt, sau cred ca sunt, acesti unul/altul. Nici mie nu-mi place ca romanii voteaza, de un sfert de secol, acelasi partid, se sorginte comunista: PSD. Dar nu am ce sa fac, astea sunt regulile democratiei, ale unei societati libere. Unul dintre ele, este ca avem libertate de opinie. Din cauza chestiei asteia, intregul articol este un atac, brutal, impotriva libertatii de opinie, gandire, cum vreti sa spuneti.

    • Dac-ai fi avut minima curiozitate sa accesezi link-urile catalogate mare si frumos „Surse”, ai fi putut observa ca studiul invocat de Adevarul este peintre ele. De asemenea, dac-ai fi avut o bruma de logica, citatul urmator ti-ar fi dat un indiciu despre corelarea cresterii numarului de musulmani cu cresterea GLOBALA a populatiei (cheia e procentul, nu suma): „În urmă cu 20 de ani, în lume existau 1,1 miliarde de musulmani, adică mai puţin de 20% din totalul de 5,3 miliarde de oameni. Peste 20 de ani vor fi de două ori mai mulţi şi vor reprezenta peste un sfert dintre cele 8,3 miliarde de persoane din lume, se arată în studiu”. Ma intristeaza ca indemnul meu te-a lasat nepasator…

      • Antonio, stiu ca am mers pe polemici cu acest articol dar ca regula generala vorbim intotdeauna frumos pe Civitas, OK? Chiar daca inca nu a descoperit ca titlurile din Adevarul sunt varza, sumomanu face eforturi sa citeasca opinii din surse diferite 🙂

        Pe substanta as adauga la ce zici tu ca Adevarul pare sa fi luat un punct de referinta in „anii 90” tocmai ca sa ii iasa o crestere mai accentuata. Presa….

  5. Doamne fereste sa-ti iubesti tara, cultura, traditiile si sa-ncerci sa informezi lumea macar pe un amarat de facebook, daca la tv toti tac din gura, despre complicatiile sociale in urma invaziei de refugiati, ca esti luat drept rasist. Doamne fereste sa fii precaut, ca devii un roman rasist si intolerant. Super patetic articolul. De fapt la tv se face manipularea, geniule, tocmai de-aia nu se promoveaza stirile astea „nazi”, care de fapt iti deschid ochii cu privire la realitatea din jurul tau, si iti prezinta cele mai inutile stiri sa te tina ignorant. Cum comentezi clipurile de pe youtube si toate situatiile de tensiune, agresiunile, luptele, intre refugiati si cei care i-au ospitat? E full netul de informatii de genul asta din orice colt al Europei. Or fi cu totii nazi? Mars ma.. Nici macar nu vorbim despre cazuri rare de teroristi, ci de ei ca oameni, fanatici religiosi, extremisti… du-te ba, nene, ma faci sa pierd timpu’ aiurea aici. Esti praf oricum..

    • Daca va referiti la clipul cu refuzul mancarii acela a fost explicat de autorul filmarii ca o forma de protest pentru ca erau timuti de ore intregi in ploaie.

      Daca va referiti la altceva, veniti cu linkuri

  6. Tot nu inteleg de ce ii aparati, care sunt interesele voastre? De ce arunci ideea natalitatii musulmanilor din Europa, ca ar fi mica, fara statistici? Un exemplu foarte bun pentru a evidentia problema este Londra unde immigrantii( de pe toate continentele) reprezinta majoritatea cu 60%(lucru atins in doar 20 de ani in care valurile de imigranti s-au succedat continuu), cel mai popular nume pentru nou-nascuti in Londra este Muhamad de ani buni. Alte statistici pe care le emiteti total sunt cele care se refera la crimele produse de acesti oameni veniti din lumea a treia, exemplu foarte bun este Suedia unde cazurile de viol au explodat odata cu venirea milioanelor de africani, insa rapirile de copii in Uk de catre „asian youth”(musulmani) sunt complet ignorate de presa main-stream – mai putin de DailyMai.

  7. bre, ce-i aici? mă săturasem să fiu singurul care comentez pe aici, da nici chiar așa…

    andrei, uite încă o temă ca să ai comentarii: duster-ul poliției de nu știu unde inscripționat nu știu cum.

    în rest, încep să mă satur de discuțiile astea dintre „miloși” și „raționali”, fără nuanțe, fără cunoștințe, în veșnica manifestare a părerismului habarnist, inflamat și autoritar. ce-aș vrea să citesc ar fi ceva despre cauze și despre soluții. asta ie mai greu de găsit.

  8. haha,sa-ti povestesc eu cum a venit in vizita verisoara casatorita cu un musulman(farmacist in tara europeana),deci a venit in casa mea,in tara mea europeana,si a zis sa ma acopar ca in religia sa e mare pacat sa vada femei neacoperite ;)))….

  9. Pingback: Recomandarile Zilei #97 | Podul Minciunilor

Lasă un comentariu