La 4 ani de Civitas Politics Blog 2

Pe 6 aprilie 2007 Andrei Tiut publica primul articol pe acest blog. Prin acest simplu act se năștea blogul Civitas Politics. Astăzi se împlinesc 4 ani de la acest eveniment. Blogul a fost inițiat de Bogdan Enache, Andrei Cristian Vlad și George Vișan. Proiectul nu s-ar fi realizat fără sprijinul moral și tehnic al Irinei Boța și al lui Cristian Andrei. Scopul acestui blog a fost și este să ofere comentarii informate asupra evenimentelor politice naționale și internaționale, să încurajeze dezbaterile asupra temelor de pe agenda publică națională și internațională și contactul între studenții și cercetătorii români din domeniul științelor politice și a științelor umaniste.

Blogul nostru rămâne deschis tuturor persoanelor interesate să comenteze din perspectiva științelor politice și a științelor sociale scena politică internă și internațională. Dorim să contribuim prin formatul pe care îl propunem și prin ideile care sunt prezentate pe blog la crearea unei comunități de specialiști și profesioniști în științe politice în România. Invităm pe cei care  împărtășesc aceste idealuri să contribuie pe Civitas Politics cu articole de analiză, scurte cercetări, interviuri cu specialiști în științe sociale și politice sau propuneri de dezbateri. Ele pot fi trimise pe adresa civitaspolitics@gmail.com.

Civitas Politics nu ar fi fost posibil fără contribuția următorilor autori: Andrei Tiut, Filippo Costa Buranelli, Ileana Racheru, Octavian Manea, Cristian Andrei, Bogdan Enache,  George Vișan, Cosmin Cărbunaru, Daniel Barbu, Mihai Sebe, Mihaela Ghimici, Iulia Serafimescu, Andreea Nicuțar, Andrei Cristian Vlad și Anca Alexandru.

Mulțumim tuturor blogerilor care au remarcat, promovat și trecut în blogroll proiectul nostru. Mulțumim de asemenea tuturor comentatorilor acestui blog.

Lăsăm acum pe cititorii și pe colegii noștrii de la Leacul Durerii să vorbească despre experiența lor urmărind acest blog.

Civitas Politics este un proiect unic în peisajul blogosferei românești, curajos și tenace în efortul de a promova subiecte de reflecție publică de mare valoare. Îl citesc constant și apreciez în mod deosebit, competența, acuratețea analizelor și calitatea profesională a colaboratorilor. Mult succes pe mai departe!

Semanticus

 

Într-o eră a internetului, a știrilor cu impact internațional și a unui număr crescător de comentatori politici, blogul Civitas Politics s-a evidențiat prin rapiditatea reacțiilor la evenimente interne și externe,  fără ca să facă vreun compromis în ceea ce privește calitatea informațiilor oferite. Colaboratorii blogului sunt, in mod sigur, experți în domeniile lor și scriu în cunoștiintă de cauză și departe de tabloid, oferind claritate într-o lume din ce in ce mai complexă.

Mihnea Dumitru – Codex Politicus

 

George Vișan m-a rugat sa scriu un testimonial cu ocazia împlinirii a 4 ani de blogăreală pe civitaspolitics. Inainte de  a scrie cateva cuvinte despre fericitul eveniment, aș vrea să menționez că acesta este primul meu testimonial.

Spre rusine mea, am descoperit Civitas Politics doar în urmă cu 6-7 luni, prin intermediul contului de twitter al lui George Vișan.  De atunci revin cu plăcere aproape zilnic. Analizele pertinente, punctele de vedere exprimate într-un limbaj din care lipsesc  notele stridente și senzaționaliste (atât de des intâlnite în blogosfera românească) și tineretea autorilor fac din civitaspolitics unul dintre blogurile mele favorite.

Dacă ar exista pe print, Civitas Politics ar fi un bun „ziar” de citit dimineața la o cafea și un croissant, intr-o frumoasa dimineata  de primavara.

La multi ani !

Robert Borislavschi

2 comments

  1. cred că Civitas Politics a demonstrat/subliniat încă o dată diferența, chiar prăpastia, ce se cască între părerismul declamator, gol și vituperant și cei (puțini) care scriu echidistant, informat și lipsiți de pasiuni partinice. Inutil de precizat, gustul publicului larg se îndreaptă cu precădere către prima opțiune, din păcate. dar să sperăm că lucrurile se vor schimba în bine.
    La mulți și productivi ani! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s