De ce să nu renunţăm la armată sau Importanţa descurajării 3

Colegul nostru Octavian Manea oferă răspunsul său la dezbaterea începută pe blogul Civitas pe tema menţinerii forţelor armate. Răspunsul său vine sub forma unui articol care inaugurează o nouă secţiune pe siteul Revistei 22, eGlobe, dedicată ideilor şi dezbaterilor globale. Argumentul propus este următorul:

Aparent, razboiul este un anacronism din alt timp, pur si simplu pentru ca nimic nu se intampla. Dar de ce nimic nu se intampla? Este o intrebare esentiala la care The Guardian nu raspunde. Dar faptul ca nimic nu se intampla nu este un accident. … Raspunsul lor la intrebarea de mai sus este unul foarte simplu – pentru ca „descurajarea” functioneaza si da rezultate. „Descurajarea este o parte esentiala a motivului pentru care anumite lucruri nu se intampla”. Sentimentul de a fi in siguranta, la adapost fata de pericolele conventionale este in mare parte un produs al dividendelor si al virtutilor unui portofoliu flexibil si foarte eficient de descurajare extinsa.

3 comments

  1. Pingback: Tweets that mention De ce să nu renunţăm la armată sau Importanţa descurajării « -- Topsy.com

  2. @Emil

    Am anumite rezerve academice fata de ceea ce spune George Friedman. Oricum perfect de acord cu el ca trebuie investit in armata. Cu 85% echipament demodat nu descurajezi vreo agresiune ci doar o incurajezi. Intotdeauna slabiciunea a atras agresiune. Trebuie sa existe o schimbare de mentalitate la nivel de elite politice cu privirea la gestionarea securitatii nationale si rolul fortei militare in politica externa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s