Gânduri despre Coaliția pentru Familie 1

1. Există o mare similaritate între opoziția fată de parteneriatele/căsătoriile homosexuale și opoziția din trecut față de căsătoriile inter-rasiale. În ambele cazuri argumentele sunt o combinație de biologie și tradiție.

În ambele cazuri doamna avocat Săcrieru, purtător de cuvânt al Coaliției, ar putea argumenta că nu există discriminare deoarece toată lumea are dreptul la căsnicie, doar că există o definiție tradițional-legală a acesteia care trebuie respectată. Separate but equal, baby.

2. Concepția dreptății promovată cel puțin de unii din membrii și susținătorii CpF este de origine aristotelică: statul să îi dea fiecăruia ce i se cuvine în funcție de contribuția acestuia la interesul public. Aristotel folosea această teorie ca să susțină dreptul celor bogați de a avea un rol proeminent în cetate. Aristotel mai era și sclavagist.

3. Ideea că tradiția religioasă și natura merg mână în mână este absurdă. Conform creștinismului, firea omului  – adică natura lui – este păcătoasă. Merită observat în trecere că Dumnezeu a creat omul bărbat și femeie, dar în ziua de azi tolerează și nașterea de androgini care trebuiesc apoi operați chirurgical pentru a aparține unui sex.

Creștinismul este o religie care caută tocmai înfrânarea naturii, a firii păcătoase, prin controlul impulsurilor sexuale și al celor violente.

Statul (laic, modern)  în schimb nu are treabă cu acestea, în măsura în care nu împiedică coexistența pașnică.

4. Teama cea mai mare a Coaliției pentru familie este față de propriul popor. Legile favorabile homosexualilor, în lumea întreagă, nu trec prin manevrele secrete ale lui Soros sau ONU. Ci , în general, prin parlamentele naționale sau chiar prin referendumuri.

[Update: mi s-a atras atenția că în SUA un rol important a jucat Curtea Supremă și Curțile inferioare.]

Este drept că, la un moment dat, se va putea pune presiune pe România să semneze vreun tratat. Dar România este cea care va ceda presiunii sau nu.

Partizanilor Coaliției pentru Familie le este teamă că, la o adică, poporului îi va păsa prea puțin de căsătoria tradițională și nu va risca să înrăutățim relațiile cu lumea civilizată.

Andrei Tiut

One comment

  1. Pingback: Gânduri privind propunerea USR « Civitas Politics

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s