Dezbatere România Publică despre procedura de revocare a parlamentarilor Răspunde

Civitas Politics a participat ca observator la dezbaterea organizată de România Publică pe moțiunea Cetăţenii ar trebui să poată declanşa în circumscripţie proceduri de demitere a parlamentarilor? Am susținut că nu ar trebui să poată. Precum într-un banc celebru, cauza noastră a fost atât de disperată încât nu puteam decât să performăm.  Numai 3% susțineau poziția noastră. La final am urcat această cifră la 18%, cam cât un mare partid de opoziție. Meritele aparțin în primul rând vorbitorilor principali (Radu Zlati, PNL și Victor Giosan). Noi (eu și George) am fost observatori alături de Codru Vrabie de la EPAS.

În partea cealată au combătut Sorin Cucerai (filosof independent), Florin Drăgan (NR) și Cristian Neagoe (USRM și altele).

Puteți urmări înregistrările integral pe Youtube. A fost o discuție surprinzător de așezată și rațională, dat fiind patosul temei. Nu redau aici decât intervenția mea și cele două două întrebări la care am comentat. La prima întrebare răspunsul meu apare abia la 07:45.

Andrei Tiut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s